Intervju: mag. kozm. Asja Putrle

Asja Putrle, dipl. kozm (VS), mag. kozm., je človek mnogih talentov. Zaradi predanosti svojemu delu in strokovnega znanja je zakladnica aktualnih informacij, trendov in zanimivosti na področju aktivnih kozmetičnih sestavin, formulacij izdelkov, aparatur in nege kože obraza ter telesa – od SPA ritualnih neg do naprednih kozmecevtičnih neg, ki zajemajo težje problematike kože.

Asja Putrle je na dodiplomskem študiju preučevala sestavo kozmetičnih izdelkov z liposomi, na magistrskem programu pa učinkovitost profesionalnega kemijskega pilinga v kombinaciji z domačo nego. Je šele sedma strokovnjakinja v Sloveniji s tako visoko izobrazbo in je med drugim samostojno poučevala na Zavodu AI–Akademija za kozmetična izobraževanja v Ljubljani in v Šolskem centru Novo mesto. Trenutno deluje kot »head trainer« – vodja izobraževanj v podjetju Bomerx, ki je del mednarodne skupine podjetij, specializiranih za upravljanje s kozmetičnimi znamkami priznanih tujih izvajalcev.

Nasvet: »Dijakom in študentom kozmetične smeri svetujem, da se neprestano učijo, pridobivajo znanje in čimprej začnejo praktično delo v kozmetičnem salonu.«

Tisti, ki vas poznajo, pravijo, da ste multifunkcionalni. Zakaj?

Vodim izobraževanja za šest različnih blagovnih znamk, kar pomeni, da zaposlene v kozmetičnih salonih, prestižnih wellnessih in estetskih klinikah učim, kako ustrezno uporabljati kozmetične izdelke. Poleg tega sem tehnična pomoč oziroma klic v sili, ko potrebujejo pomoč pri kakšni koli zagati. Prevajam in pripravljam strokovno literaturo za potrebe šolanj, izobraževanj, seminarjev, pišem bloge in vsebine za spletno stran, poleg tega se redno izobražujem doma in v tujini (Anglija–London, Italija–Parma, Nemčija–Aachen). Od vsega pa mi je najbolj všeč kozmetologija, to pomeni proučevanje sestave kozmetičnih izdelkov, v katero sem se zaljubila v času študija. Bila sem asistentka na VIST-u in pomagala profesorjem pri laboratorijskih vajah iz kozmetologije, farmakognozije in kemije eteričnih olj. 

Celoten intervju mag. kozm. Asja Putrle si lahko preberete tukaj.