(PRELISTAJ REVIJO tukaj)

Aktualna številka brezplačne e–revije Beauty Forum (št. 2) prinaša strokovne vsebine na področju nege kože. Asja Putrle, dipl. kozm (VS), mag. kozm., piše o kemičnih pilingih, Maja Ložar, dipl. kozm. (VS), abs. magistrskega študija kozmetike pa pojasnjuje, kaj je microneedling in zakaj ne sodi v vsak kozmetični salon. Microneedling ali iglična terapija se v kozmetiki uveljavlja kot »čudežna« terapija za vrsto problematik, toda za učinkovito in varno izvedbo je potrebno širše in poglobljeno znanje, česar pa se tako marsikatera izvajalka kot njihove stranke ne zavedajo dovolj.

Razkrivamo del dogajanja in znane goste na največjem sejmu kozmetike, frizerstva in brivcev v Sloveniji. Beauty Forum Ljubljana 2023 by Cosmoprof bo potekal 15. in 16. aprila 2023 na Gospodarskem razstavišču in bo po obsegu razstavljavcev, dogajanja ter številu obiskovalcev večji in boljši kot kdaj koli prej. Za kulinarično razvajanje bo poskrbel aktualni MasterChef Slovenije, Luka Novak.

Objavljamo tudi intervju z znamenitim Patrickom Cameronom, ki velja za mojstra urejanja dolgih las. Nastopil bo na velikem odru Beauty Forum Ljubljana 2023 by Cosmoprof in pokazal, kako lahko preprosto in kreativno spenjate dolge lase ter kako donosne so lahko te pričeske za frizerske salone.

V sklopu sejma Beauty Forum Ljubljana 2023 in v sodelovanju z Akademijo za ženske LAKŠMI organiziramo poseben dogodek Beauty dan za prijateljice, sodelavke, sorodnice … Podrobnejši seznam gostujočih strokovnjakinj z najrazličnejših področij (psihoterapija, odnosi, fotografija, ličenje, moda) najdete na straneh 50–52. Sedaj lahko razkrijemo še, da bo poseben gost eden najbolj priljubljenih slovenskih stand–up komikov, Tin Vodopivec, ki bo poskrbel za zabavo in smeh.

Ljubiteljice nohtnih kreacij in manikire boste v e–reviji našle letošnje trende ter namige za najlepšo ureditev nohtov. Če si želite postati nohtni stilist, vabljeni k branju članka o vrhunskih tečajih, ki jih organizira Akademija LuxuryB. Za vse profesionalne nohtne stilite pa pišemo o bogato založeni spletni trgovini, kjer boste našli vse, kar potrebujete za svoje delo.

Vodje in lastniki kozmetičnih ter frizerskih salonov boste v tokratni izdaji našli konkretne nasvete za trajnostni razvoj in družbeno odgovornost salona. Kakor piše strokovnjak za trajnostni razvoj, Boštjan Polanec, lahko vsak od nas neposredno vpliva na planet, vsako naše dejanje pa oblikuje prihodnost.Vlaganje v družbeno odgovornost ima za salon korist na dolgi rok in prispeva k izboljšanju delovanja vašega podjetja kot tudi širše družbe. Boste kmalu odprli svoj salon ali prenovili obstoječega? Ne spreglejte trendov in slogov pri oblikovanju salona, ki jih je za vas pripravila Eva Kalinšek, mag. inž. arhi., ki pod umetniškim imenom Eva Koncept ustvarja notranji dizajn.

Ne spreglejte tudi predstavitve vrhunskih profesionalnih naprav in aparatov, preparatov za pedikuro, izdelkov za profesionalno nego in oblikovanje las ter še mnogo drugih zanimivih vsebin.