Policist pod krinko postal nohtni stilist

Opisala bi ga z besedama: popolno nasprotje. Njegov motorističen videz robustneža z obeski lobanj in verigami ter mnogimi tatuji ni ravno vsakdanji videz nekdanjega policista z univerzitetno izobrazbo, najbrž pa ob naštetem nihče ne bi pomislil, da gre za hkrati za uspešnega nohtnega stilista, ki je kar devetkratni svetovni prvak v akrilu ter nohtni tehniki. Davida sem spoznala aprila na Sejmu kozmetike in lepote LOVE BEAUTY, ko je prvič obiskal Slovenijo na povabilo Mojce Janežič iz Akademije Studio lepota. Pogovarjala sva se o njegovi zanimivi karieri policista pod krinko, selitvi v Evropo in vstopu v lepotno industrijo, delu s svetovnimi zvezdami ter o Sloveniji, ki ga je navdušila. Mene pa je navdušil karizmatičen »biker« z artistično dušo in neverjetnimi kreacijami.

 

Droge in umori

Američan David Fowler je svojo poklicno kariero začel kot policist. Sprva je patruljiral, nato pa napredoval do detektiva, nekaj časa pa delal celo kot policist pod krinko. Delal je na področju za boj proti uporabi drog. Njegov delovnik je bil vsakodnevna borba proti preprodajalcem drog, reševanju mladih pred predoziranjem … Obdajal ga je krut svet, poln nasilja in smrti. Večkrat je moral na sodišču pričati proti preprodajalcem in tako je bil z leti prevečkrat viden in njegova krinka, da se infiltrira med preprodajalce in uživalce drog, ni več delovala. Poleg tega so ga situacije, v katere so bili v droge vključeni otroci, vse bolj čustveno uničevale, zato se je, še posebej po rojstvu sina, odločil, da konča svojo kariero policista.

Lepota je bila ves čas del njegove duše

Skupaj s takratno ženo, ki je imela solarij, je začel razmišljati o lepotni industriji. Ugotovil je, da je lepoto imel na nek način v genih in šele takrat se je zavedal, kako sta njegovo sedanjo poslovno pot zaznamovala otroštvo in situacije, ki jim je bil kot otrok priča. Njegov navdih sta bili njegova mama in babica, ki sta bili vedno zelo urejeni in sta temu posvečali kar nekaj časa. Prav tako pa je nanj vplival tudi oče. Njegov tedenski ritual je bil, da si je sam uredil nohte. Da je imel popolne, čiste, negovane nohte in roke. Kako globoko v podzavest se mu je očetovo početje vsadilo se ni zavedal, dokler ni tudi sam začel razmišljati o lepotni industriji. Na nek način mu je bilo delo z nohti »prikazano« že od otroštva in ko se je s tem začel ukvarjati sam, je končno našel svoj notranji mir in pravo strast do dela.

Vesna Lorger

Še več o njegovem delu in življenju v četrti številke Beauty Forum.