Neinvazivno pomlajevanje obraza

Bolj kot kdaj koli je v današnjem času pomemben skrbno urejen videz – seveda je očem najbolj opazen videz obraza, ki hkrati zaradi nenehni izpostavljenosti zunanjim vplivom (fotostaranje zaradi UV žarkov, umazanija v zraku, nepravilna nega kože …) prvi pokaže znake staranja. Gube na čelu in okoli oči, mimične gube, povešena in nenapeta koža spremenijo naš obraz, ki postane starikav in pogosto ne izraža našega dejanskega počutja. Zguban obraz je videti utrujen, brez energije, nekatere gube naredijo poteze obraza zlovoljne in jezne, čeprav smo dobre volje. Obraz brez gub pa nas nemudoma pomladi, koža zasije, naša energija pa je ponovno samozavestna in privlačna. Obraz lahko preprosto zgladimo na neinvaziven in hiter način, ki od nas zahteva le kratek obisk pri strokovnjaku z obilo izkušnjami.

Zakaj se sploh pojavijo gube in druge spremembe obraza?

Obraz mladega človeka ima sijočo in napeto kožo, v podkožju se nahaja hialuronska kislina, ki daje obrazu značilno polnost in zaobljenost. Ta volumen se po približno 25. letu prične samodejno manjšati, kar pomeni, da se koža prične povešati – najbolj je to vidno na licih, okoli ust, po čeljusti. Obraz z leti izgubi svojo zaobljeno, srčasto obliko in postaja vse bolj kvadratast. Poleg povešanja kože pa se na koži vse bolj poglabljajo gube – sprva so nam všeč smejalne gube okoli oči ali »račje tačke«, ki naredijo obraz prijazen, a ko se nam že na sproščenem obrazu rišejo opazne črte po obrazu, nas to lahko prične pošteno motiti. Na mimične gube vpliva, kako človek artikulira in z obrazom izraža svoja čustva, a pospešeno se gube poglabljajo tudi zaradi zunanjih vplivov: onesnaženih delcev v zraku, nenehnih sprememb temperatur in škodljivih UV-žarkov, ki jim je obraz večinoma izpostavljen, pa tudi nepravilna ali neustrezna nega kože na obrazu in vratu ter dekolteju.

Botox in dermalna polnila – takojšnja rešitev

Neinvazivno glajenje gub je eden izmed največkrat izvajanih estetskih posegov po vsem svetu. S preparatom, ki ga specialist s tanko iglo injicira na določena mesta obraza, dosežemo volumen značilen za mladost ter zabrišemo gube.

Sam poseg ni za pacienta nič posebnega, saj se lahko nemudoma vrne k vsakdanjim opravilom. Neprijetne zbodljaje preprečimo z injekcijo lokalne anestezije ali s kremo, ki vsebuje anestetik. Sledi zbodljajev in morebitne začasne otekline prekrijemo s korektorjem, da se lahko pacient takoj po posegu vrne v službo ipd.

  • Botulinum toksin ali botox

V Medical Group Fabjan uporabljamo le preparate, ki dajejo vrhunske rezultate (Dysport, Vistabel, Botox idr.). Botox se uporablja na različnih delih obraza: gube na čelu in med obrvmi, smejalne gube ob očeh, smejalne gube na nosu, gubice ob robu ustnic ter gube na vratu. Z botoxom uspešno omejujemo potenje v predelih pazduh, dlani in stopal. Z injiciranjem botoxa povzročimo začasno paralizo mišic, v katere ga vbrizgamo, zato postanejo gube manjše in manj izrazite. Estetski kirurg bo s tanko iglo apliciral dogovorjeno količino preparata z več zbodljaji v želeni predel. Po navadi se učinek začne kazati po približno štirih dneh, traja pa od štiri do šest mesecev. Botulinum toksin je izjemno varen in od njega ne postanete odvisni, kot je pogosto slišati, je pa učinek botoxa uporabniku tako všeč, da ga po navadi obnavlja, saj mu je všeč njegov pomlajen videz.

  • Dermalno polnilo – hialuronska kislina

Hialuronska kislina je naraven polisaharid v koži, podkožju, vezivnem tkivu in sklepih, ki daje obrazu značilen volumen. Ko se ta snov prične naravno razgrajevati, opazimo povešeno kožo, manjši volumen obraza in manj sijočo kožo. S hialuronsko kislino, ki ni živalskega izvora, vam estetski kirurg vbrizga viskozen gel, kjer je prisotno pomanjkanje volumna, hkrati pa se zmanjšajo tudi prisotne gube. Hialuronska kislina se, tako kot naravno prisotna, počasi razgradi, tako da učinek ni trajen, odvisen pa je od reakcije posameznega telesa. Če hočemo doseči trajnost povečanega volumna in zglajenih gub, moramo ustrezno dodajati hialuronsko kislino približno dva do tri krat letno. Na mestih zbodljajev so možne začasne otekline in rdečine, a v nekaj dneh navadno izzvenijo. Dermalna polnila so eden najbolj naravnih preparatov, s katerimi neinvazivno pomlajujemo videz, zato so med pacienti tudi izredno priljubljena.

Zaupajte tradiciji in izkušnjam – Medical Group Fabjan

V starem mestnem jedru Celja je eden najsodobnejših estetskih centrov pri nas, Medical Group Fabjan, kjer vas pričakujemo vrhunski strokovnjaki z več kot 25-letno tradicijo. Izkušnje, povezanost in predanost, ki jih tovrsten družinski center zdravja in lepote prinaša, najdete le pri nas. Hkrati pa smo z najnaprednejšimi aparati, vrhunskimi pripomočki, zdravniki in osebjem med vodilnimi ponudniki estetske kirurgije pri nas. Naš cilj je pomagati ljudem, da povrnejo svojo samozavest in zasijejo v svoji najboljši možni podobi. Obiščite nas in izpolnite svoje sanje ter zaživite življenje, ki ste ga vedno sanjali!