Minuli vikend je minil v znamenju lepote. Na Gospodarskem razstavišču je 8. in 9. aprila potekal 2. Sejem kozmetike in lepote LOVE BEAUTY 2017 v sodelovanju z BEAUTY FORUM, kjer so ljubitelje lepote navdušili z zanimivo sejemsko ponudbo s področij kozmetike, dekorativne kozmetike, frizerstva, manikire, pedikure, wellnessa in lepotnih storitev ter estetike. Navdihujoč je bil tudi obsejemski program, kjer so se od poznega dopoldneva do večera na odru vrstila slavna tuja in najstrokovnejša imena slovenske lepotne industrije.

Organizatorji so po besedah zadovoljnih razstavljavcev pripravili najsodobnejši in najbolje organiziran sejem lepote v tem delu Evrope. Obiskovalci so med pestro sejemsko ponudbo našli mnogo novosti, najnovejših trendov in modnih zapovedi prihajajočega poletja. Z vrečkami najboljših artiklov in polni informacij o delavnicah, tečajih, posegih in najmodernejših lepotnih postopkih, ki jih ponujajo slovenska in tuja podjetja, so se udeležili tudi mnogih predavanj in seminarjev vrhunskih strokovnjakov, eminentnih imen slovenske in tuje lepotne industrije. Veliko zanimanja so vzbudili angleški, italijanski in hrvaški gostje, na primer Deborah Mitchell, ki je predstavila svojo organsko kozmetiko, s katero je prepričala mnoge hollywoodske zvezdnike in angleško kraljevo družino. Postopek njene posebne obrazne nege je predstavila s pomočjo še dveh zvestih uporabnic nebeške nege, Ane Klašnja, ki je uživala kot model, ter Lorelle Flego v vlogi povezovalke programa.
Nohtne stiliste in manikerje sta s svojimi umetninami navdušila tudi Madžarka Norka Andrea Szalay in italijanski mojster Antonio Sacripante, ki je predstavil evolucijo gel lakov, veliko zanimanja pa je požela tudi britanska mojstrica Sam Biddle. Frizerji so pridobili nova znanja od italijanskega freestyle mojstra
Antonia Tufana
, angleški vizažist Steve Douch je razkril marsikateri trik ličenja, seveda pa ni manjkalo mnogo slovenskih strokovnjakov, tako smo na primer spoznali pogled na lepoto naših najboljših estetskih kirurgov Matica Fabjana, Daše Kovačič Beković in Franca Planinška, revolucijo v odpravi dioptrije je predstavil oftalmolog Boštjan Drevše en frizerski seminar je potekal pod taktirko mojstra Metoda Tasiča, novosti v kozmetiki so predstavili Evgen Gec, Nina G. Krajnc, Nives Kafol in Dominika Tompa Majcen. Certifikate za Najbolj priljubljenega lepotnega izvajalca so ob kozarčku penine podelili vsestoritve.com.

Češnjica na vrhu smetane, s katero so organizatorji še dodatno začinili že tako bogato ponudbo, pa je bil modni spektakel in premierna predstavitev kandidatk za uvrstitev v tekmovanje za
Miss Universe Slovenija
– v gala poročnih oblekah izposojevalnice Popolna obleka in čevljih Humanic se je oba dni sejma predstavilo devet brhkih mladenk. Dekleta so se suvereno ob svojih najljubših skladbah na modni pisti prvič predstavila slovenski javnosti. Za njihove popolne frizure in naličene obraze so poskrbeli: frizerske mojstrice Lisap Milano, vizažisti Barbara Husu, Barbara Visket, Steve Douch, Svetlana Cigoj in Maja Železnik, študentka Višje strokovne šole za kozmetiko in velnes Ljubljana. Modno revijo je vodila odlična Martina Plankelj Švab, tudi sama nekdanja udeleženka lepotnih tekmovanj, ki je z dekleti v zaodrju delila marsikateri nasvet. S svojo mladostno prikupnostjo, iskrenimi odgovori v pogovoru z moderatorko in odlično predstavitvijo poročnega videza so kandidatke za Miss Universe Slovenija gledalcem nemudoma prirasle k srcu.

Odličen program in sejemsko ponudbo so prepoznali tudi slovenski estradniki, ki morajo še posebej velik poudarek dajati svojemu zunanjemu izgledu in najboljšemu počutju v lasti koži. Med obiskovalci sejma LOVE BEAUTY so bili Tanja Ribič, Neisha, bloggerka Nika Veger, lastnik in urednik znanih revij za moške Dejan David Kemperl, Sabina Remar in mnogi drugi.

LOVE BEAUTY je s svojo ponovitvijo dokazal, da Slovenija potrebuje in želi osrednji lepotni dogodek in postavil visok standard, za katerega organizatorji – izkušena, energična in uigrana ekipa – obljubljajo, da ga bodo vsako leto ohranjali in še nadgrajevali. Prihodnost slovenske lepotne industrije je v povezovanju posameznikov in združevanju lepotnih panog, kar je organizatorjem sejma še kako dobro uspelo.

Špela Malgaj