Nikar se ne slepimo: vsaka ženska pač nima ustnic kot Angelina Jolie. Kljub temu pa moramo poskrbeti za to, da bodo ustnice negovane in mehke. S spodnjimi nasveti bodo ustnice vaših strank dobro pripravljene na zimo. Kar se tiče izgleda, pa ne skrbite – tudi malo goljufije je dovoljene.

Iz ustnic lahko veliko razberemo. Med vzburjenostjo postanejo bolj rdeče, ko smo pod stresom ali jezni, zbledijo, v mrazu in zaradi težav s krvnim obtokom ali srcem postanejo modre, ob preveliki izpostavljenosti soncu in v starosti njihova barva prav tako zbledi, zaradi ogrevanega zraka in v ledenem mrazu pa razpokajo. Naše ustnice skoraj nikoli ne počivajo – uporabljamo jih med smejanjem, poljubljanjem in pogovarjanjem. Naše ustne mišice aktiviramo približno 15.000-krat dnevno, kar se na ustnicah z leti – kljub dobri negi – pozna. Predel ust se začne starati približno po 40. letu starosti. Od takrat dalje se vsebnost kolagena v občutljivih ustnicah in njihovi neposredni bližini letno zmanjšuje za 1 odstotek. Ustnice postajajo tanjše, izgubljajo prožnost in so bolj mlahave. Kasneje upadejo konture, zgornja ustnica postane daljša, rdečica ustnic pa zbledi, kar jih
optično zoži. Njihovo staranje lahko z dobro nego, obrazno gimnastiko, s spodbujanjem prekrvavljenosti in z ustreznim znanjem vsaj nekoliko zakasnimo.

“Potrebno je vedeti, da so lepe in negovane ustnice predpogoj za lep obraz in popolni izgled, zato njihove nege nikakor ne gre zanemarjati. Če želimo biti v trendu, bomo morale poseči po strogih temnih barvah, s katerimi bomo ustvarile gotski videz. Globoka bordo rdeča in temno vijolična, ki meji že na črno, pa sta veliki barvni trend te jeseni in zime. Piko na i bomo dodale z mešanjem barv s katerimi bomo ustvarile “ombre” videz ustnic, ki je postal pravi modni hit v ličenju.

Za bolj naraven izgled uporabimo pastelne nude barve, ki jih lahko prevlečemo s kančkom glosa. Če pa želite izgledati bolj glamurozno in ostati v trendu, pa uporabite močne nianse mat šmink.”

Martina Plankelj Švab
dipl.ms in vizažistka

 

 

 

Celoten članek : Beauty Forum 02 / 2016 str. 66