Klavdija Zakrajšek je 24-letna nohtna stilistka, kar ne bi bilo nič nenavadnega, če ne bi tega počela že od svojih rosnih petnajstih let in bila zastopnica za Slovenijo kvalitetne švedske blagovne znamke Lilly Nails. S svojimi kreacijami nevsakdanjih oblik in osupljivih barv vedno znova navdušuje svoje zveste stranke, priljubljena pa je tudi kot mentorica, ki uspešno predaja znanje nadobudnim tečajnicam. Spoznajmo mlado podjetnico, ki želi premikati meje, obožuje glasbo in svoj poklic, ob tem pa nikoli ne pozabi, od kod prihaja in kaj je v življenju najbolj pomembno.

Obdana s pravimi ljudmi

»Po zaključku Srednje zdravstvene šole sem spoznala, da hočem nekaj več, da je želja nekje drugje. Tako sem se vpisala na Višjo Kozmetično šolo v Novem mestu. A tu se moje izobraževanje še zdaleč ni končalo. Skozi leta sem opravila kar nekaj tečajev na področju geliranja in podaljševanja nohtov, kjer se je moja kariera tudi zasidrala. Poleg stiliranja nohtov je moja strast tudi glasba, ki pa je trenutno na ‘krajšem dopustu’. Obožujem svojo družino in svojega partnerja, trudim se, da poleg poslovnega časa, najdem čim več trenutkov, ki jih preživim z njimi in seveda tudi prijatelji. Verjamem v to, da če ima človek okoli sebe prave ljudi, lahko tudi v poslovnem svetu premika meje,« nam je povedala Zakrajškova, ki se je Sloveniji predstavila tudi v glasbenem šovu X Factor.

Zakrajškova nam je povedala, da ima velik vpliv nanjo in na njene poslovne odločitve predvsem družina, ki jo podpira že od samega začetka. »Vedno sem bila vesela nasvetov, kako in kaj naprej, vendar je končna odločitev vedno samo moja. Če se mi je nekaj zdelo prav, moji družini pa ne, sem vedno naredila po svoje, saj sem dokaj trmasta in samosvoja oseba. Včasih se je izkazalo za pravilno odločitev, včasih pa tudi ne, a vse to je del vzponov in padcev ter izkušenj, ki so me je naredile še boljšo,« odločno pove sogovornica. Da je resnično obdana s pravimi ljudmi nam pove tudi to, da je pred kratkim kot svojo pomočnico zaposlila sestro Katjo, saj ji dovolj zaupa, da bo za njene stranke poskrbela z ravno tolikšno vnemo, veseljem in ljubeznijo do dobro opravljenega dela, kot ona sama.
Nikoli se ne ustraši neuspeha

In kako je tako mlada dama zbrala pogum in postala uspešna poslovna ženska, ki o svoji skrivnosti uspeha pove: »Mislim, da je moja največja skrivnost uspeha v tem, da vlagam v kar verjamem in v kar zaupam. Vedno sem najprej zaupala vase, svoje znanje in svoje delo. Nikoli nisem obupala, vedno sem iskala boljše, drugačne poti, ki so me pripeljale do cilja. Nikoli se nisem ustrašila neuspeha. Sprejela sem ga, skušala iz njega izvleči, kar se je le dalo, in šla korak naprej. Naučila sem se, da je v življenju potrebno velikokrat potočiti kakšno solzo, iz sebe izvleči krik, pasti in se vedno na koncu pobrati in iti dalje. Pred mano je zagotovo še veliko izzivov, ovir, napak in pa tudi zmag, vse to je del življenja, le sprejeti jih je potrebno. Da bi kdaj delala kaj drugače, ne vem. Nikoli se nisem obremenjevala, ali sem drugačna in ali kaj delam drugače. Preprosto sem to, kar sem, in tako bo ostalo. Vedno pravim, da je vsak človek edinstven. Ravno tako je v svetu stiliranja nohtov. Vsaka nohtna stilistka je unikatna. Moramo biti edinstvene in zaupati sebi ter svojemu delu.«

 

Skandinavska naveza

»Po nekaj letih dela in izdelovanja nohtov sem prišla do faze, ko sem nekega dne odprla svoj predal in v njem zagledala ogromno materiala različnih proizvajalcev. In takrat mi je ‘kliknilo’. Hočem nekaj več, hočem kvaliteto, hočem linijo izdelkov, ki me bo navdušila v celoti, torej od samega začetka priprave nohta pa vse do zaključnega sijaja. In kot marsikatera druga nohtna stilistka, sem tudi jaz imela vzornice, katerim sem sledila in se jim skušala pri svojem delu približati. Predvsem mi je bila všeč tehnika švedskih nohtnih stilistk. Tako me je pot pripeljala do Švedske in do čudovite skandinavske linije Lilly Nails. In tako je znamka Lilly Nails prišla v Slovenijo. Moj namen je, da linija nohtnim stilistkam olajša delo, jim je v pomoč pri delu in predvsem, da so zaradi teh izdelkov še boljše,« o svoji poslovni poti pove Klavdija Zakrajšek, ki je upravičeno ponosna na svoj pogum, da se je odločila za zastopništvo. Pravi, da bo vsaka nova nohtna stilistka, ki ji bo dala povratno informacijo, da je manikira zaradi linije Lilly Nails boljše, lažje, potrditev, da je resnično na pravi poti.

Prijateljica in desna roka

»V vseh letih sem na svoji poklicni poti doživela precej posebnih trenutkov, ampak če izpostavim eno, je to zagotovo poznanstvo z odlično nohtno stilistko Matejo Petkov, ki je danes kot moja desna roka. Brez nje ne bi prišla do te točke v življenju. Z mano je od samega začetka Lilly Nails v Sloveniji. Spoznali sva se naključno, ko sva se preko socialnega omrežja dogovorili, da bi se spoznali in skupaj odšli na kozmetični sejem v Nemčijo. To se je tudi zgodilo in od takrat dalje sva praktično nerazdružljivi. Danes uspešno sodelujeva, si pomagava, svetujeva in se medsebojno podpirava. Resnično sem hvaležna za vse, kar se nama je do sedaj zgodilo, in upam, da bo najino sodelovanje trajalo še dolgo.

Gleda samo na jutri

Ko smo Klavdijo Zakrajšek povprašali, kaj prinaša prihodnost, je zamišljeno odgovorila: »Prihodnost. Naučila sem se, da gledam samo na jutri, kaj bo prineslo življenje, ne vemo. Sledim življenjskemu toku in ostajam pozitivna. Vsak dan sem lahko še boljša in temu sledim. Zato vedno rečem, da delam tisto, kar me veseli in skušam biti vedno boljša. Biti predvsem unikatna in edinstvena v svojem delu.«