Ključ do sijoče in mladostne kože

 Terapija ogljikovega dioksida (»CO₂ CARBOXY THERAPY«) ali t.i. karboksi terapija je čudežni plin, ki je bil razglašen za največji preboj v lepotni industriji od botoksa dalje in je zdaj na voljo v estetskih klinikah pri obnavljanju telesa. Po vsem svetu je karboksi terapija hitro postala znana kot vodilni način pomlajevanja kože. To je varna, minimalno invazivna, klinično dokazana metoda za pomladitev in obnovo kože ter zdravljenje ohlapne kože (zaradi staranja ali po nosečnosti), odpravljanje celulita, odporne maščobe in strij. Na kratko, karboksi terapija je preprost in varen postopek za lepo in mlajše telo. Učinek CO₂ je povečan pretok krvi in s tem stimuliran kolagen, ki izboljša drobne linije, gubice in strije ter zmanjša temne kolobarje pod očmi.

Zakaj potrebujemo več kisika?

S starostjo kapilare postanejo mirujoče in zmanjšujejo dostavo kisika celicam; skupaj z okoljskimi obremenitvami in drugimi spremenljivkami to zavira sposobnost celic, da se regenerirajo in pravilno delujejo. Do starosti 30 let se stopnja kisika v koži zmanjša za 25 %, do starosti 40 let pa za kar 50 %. Telo naravno pridobiva kisik s pomočjo osnovnega dihanja, vendar različni dejavniki (na primer onesnaženje) zmanjšujejo ta nivo. Telo bo najprej uporabilo kisik za delovanje glavnih organov in nazadnje za kožo. Ko koža ne dobi dovolj kisika, postane bolj nagnjena k staranju, aknam, pordelosti, draženju in starostnim pegam. Vbrizgavanje ogljikovega dioksida povzroči, da vaše telo misli, da na določenem področju primanjkuje kisika, in se odzove s povečanim pretokom krvi. To vodi k porastu kisika in hranil na obdelano območje, kar ima za posledico obnovitev celic.

Kako nam terapija s CO₂ pomaga?

Človeško telo je sestavljeno iz številnih različnih vrst celic znotraj naših glavnih organov in naše kože. Vsi opravljajo različna delovna mesta, vendar vsi potrebujejo energijo, ki jo sprejmejo v obliki kisika in nato ustvarijo ogljikov dioksid kot odpadni proizvod. Ključ do sijoče in mladostne kože je revolucionarna karboksi terapija, brez uporabe igle, ki pomaga izboljšati kožni metabolizem in naravno proizvodnjo kisika, zagotavlja pa globinsko hidratacijo kože. Koža že po prvi uporabi postane bistveno svetlejša, bolj sveža, gladka in polna. Ogljikov dioksid nam torej pomaga pri naslednjih estetskih storitvah:

  • hujšanje,
  • vlaženje in belilni efekt,
  • protivnetno delovanje – akne,
  • globoko vlaženje in anti-aging učinek,
  • strije,
  • kolobarji pod očmi.