Jasmina Avdić nam je poslala svoje videnje prazničnega make up tutoriala:

»Praznični make up mene in verjetno večino žensk usmeri v večerno ličenje. Za večerni make up uporabimo močnejšo podlago, ki bolje prekriva in polt bolje poenoti. Privoščimo si lahko več barve, poudarimo oči in ustvarimo bolj zapeljive ustnice. Intenzivnost make upa pa je seveda odvisna tudi od tega, kje, na kakšni prireditvi ali zabavi bomo preživele večer.«

Ličenje in frizura: Jasmina Avdić
Model: Endrina Đutović
Fotografija: Foto Kuhna

Prvi korak: podlaga

Pri prvem koraku sem na kožo nanesla najprej kremo primerno tipu kože, po nekaj sekundah primer za obraz in na koncu tekočo podlago.

 

jasmina_2

                Drugi korak: senčenje obrvi in vek

Odločila sem se, da bom uporabila temna senčila na vekah. Želela sem doseči strog in lep zaključek sence, zato sem si poenostavila ličenje z medicinski lepilnim trakom. Osnova senčila je v barvi vanilije, na zunanji kot pa sem nanesla svetlo rjav ton. Trak ostane v času senčenja – tudi v 3. koraku – na obrazu. Z barvico v rjavem tonu sem izrisala obrvi.

jasmina_3Tretji korak: temnenje in svetlenje vek.

Za zunanji kot veke sem nanesla najprej temno rjavo senčilo in mu dodala malo črne ter vse skupaj nežno zabrisala (blendirala). V sredinski del veke sem nanesla senčilo v zlatem tonu ter ga zabrisala proti notranjemu kotičku očesa. Za bolj svetleč oziroma svečan make up sem zlati barvi dodala nežne bleščice. Nato sem odstranila medicinski lepilni trak.

 

jasmina_4

Četrti korak: očesna linija

V večini primerov se za očesno linijo uporablja eyeliner, kar pa zahteva mirno roko in natančnost. Jaz sem ubrala bližnjico in uporabila barvico za oči v črni barvi, jo nanesla ob robu trepalnic in na notranji rob spodnje veke.

 

 

jasmina_5Peti korak: contouring – svetlenje in senčenje obraza

Jaz sem uporabila paleto contouring v kamnu. Senčila sem lične kosti, linijo na temenu ob robu lasišča, linijo čeljustne kosti – od ušesa proti bradi ter levo in desno stran nosu. Za lesk na obrazu sem uporabila svetlejši odtenek. Nanesla sem ga na zgornji del ličnic (nad lično kostjo), po dolžini nosu ter malenkost še na čelo, brado in na rob ustnic.

 

jasmina_6

Šesti korak: urejanje ustnic

                                                                  Najprej sem z barvico za ustnice v nežnem tonu obrobila ustnice. Nanesla sem lip gloss in v sredinski del nežno s prstom vtapkala svetlo bleščeče senčilo za oči, kar nam ustvari nežno prelivanje tonov.

jasmina_7

Sedmi korak: zaključek ličenja

Na trepalnice sem nanesla maskaro v črni barvi, počakala da se posuši, potem pa na celoten obraz nanesla fixator – sprej za daljšo obstojnost ličil.

 

Zaključek:

Pri večernem make upu lahko pričeske kombiniramo poljubno – speti ali spuščeni lasje. V obeh primerih je ličenje tisto, ki izžareva praznični čas.